• Zelfontwikkelde producten
  • Herhaalde testrondes
  • Veilig voor mens en dier

Darmproblemen ontstaan door een verstoring van de verhouding tussen de populaties (het gaat om vele tientallen soorten) van verschillende micro-organismen (het microbioom) in de darmen van pluimvee. Wanneer de normale symbiose tussen de verschillende soorten micro-organismen verstoord wordt, ontwikkelen zich, soms zeer snel, schadelijke micro-organismen die toxines kunnen produceren of de darmwand kunnen aantasten. Wanneer de slechte bacteriën de overhand nemen kan de darmgezondheid ernstig in gevaar komen.

Zulk een situatie kan tot een ernstig ziektebeeld of zelfs de dood leiden. Deze situatie leidt in elk geval niet alleen steeds tot een verminderde opname van nutriënten uit de voeding, maar ook tot een verlies van de immuniteit van het dier en tot een minder goede voederconversie. De zorg voor het behouden van een gunstig darm-microbioom is dus geen overbodig luxe in onze hoogproductieve pluimveehouderij. Wij raden een ondersteunend supplement aan in die periode dat het darm-microbroom onder hogere druk komt te staan (verandering van voeder, tijdens piekproductie, na vaccinatie, bij de opzet van jonge dieren)

Heeft u interesse in onze producten? Neem contact met ons op

Darmschade bij kippen kan gelukkig ook vermeden worden. Veel hangt af van de leefomstandigheden (stress-factoren) en de gezondheidsconditie (voeding, ziektedruk) waarin het dier zich bevindt. Versterk de weerstand van het dier, zorg voor een bescherming van de gunstige micro-organismen in de darm en beveilig een optimale werking van de damwand, door op het juiste moment, het juiste natuurlijke voedingssupplement in te zetten. Dit houdt het darm-microbioom in evenwicht bij uw pluimvee. Wenst u graag meer informatie? Neem contact met ons op en maak een afspraak. We geven u graag meer uitleg over de werking van onze producten en voorzien een kleine demo met onze testresultaten. Bij vragen kunt u steeds terecht op het nummer +32 (0)14 22 05 44 .

Contactgegevens

Leemputten 18, 2200 Herentals, België

Telefoon: +32 (0)14 22 05 44

GSM: +32 (0)495 16 16 70

E-Mail: farmanutrition@telenet.be